Leds4economy

неделя, 8 февруари 2015 г.

Плафоните с радар/microwave сензор - предимства и недостатъци

На повечето от нас  в ежедневието ни се налага да се сблъскаме със следния проблем. Прибираме се от работа и малко след като влезнем във жилищния ни вход след опит за натискане на стълбищния ключ и ... лампата не светва. Навън е тъмно и няма как да се придвижим до най-светлото място, за да намерим ключовете от вратата. В такива моменти възможността да загубим нещо е огромна! 
Тогава  живущите във входа започват да вземат решения за избор за подмяна на стълбищен автомат /качествените такива струват до 90 лв. с ремонта или закупуване на бюджетен -  до 40 лв. със смяната, чието използване е за краткотрайно време - месец, два/.
В последните години все по-често се среща използването на фотоклетки, при употребата, на които отпада използването на стълбищен бутон. Някои от недостатъците на фотоклетките с инфраред сензор е малкия обхват на сензора.  Друга такава е невъзможността да се комбинират с енергоспестяващи лампи на газ /CFL/. Използването им в комбинация с обикновени лампи с волфрамова нишка е един неприятен и непрестатен кръговрат на смяна на крушки, поради краткотрайния им живот /1000ч/. 




Да, вече има решение на проблема!
И то със LED крушка.

Тайната на новият сензор за движение се крие в неговата технология, а именно възможността лампата да свети при наличие на обект в неговия обсег, засичайки го на микровълнов принцип, мигновено като радар.
Плафониерите работят само с лампи клас А+ /светодиодни/, което ги нарежда сред едно от челните места по икономия и ефективност сред лампите предназначени за осветление на стълбищни площадки, коридори и др.
Датчикът вграден в плафониерите работи еднакво ефективно, монтиран на таван или стена, с което проблемът при избор на плафониера с обикновен сензор за движение за монтаж на стена е решен!
Поредният плюс,който може да добавим за новите плафони е улеснената настройка на сензора, която реално ОТПАДА. В сравнение с досадната настройка при обикновените плафони със сензор, при радар плафоните настройката е фабрична/максимум обхват - 9мт и автоматично светване на крушката при осветеност >10lux/.
Комбинацията на супер ефективния радар сензор и лидерът на пазара за лед крушки Ви-так, гарантира 100% дългогодишна употреба!
Преминете на Economy-чен режим с Leds4economy...

2 коментара:

  1. А ЗАЩО не светва??? Трябва да го фрасна ядосано - чак тогава светва! КОЕ в тях е сензорното устройство? Аз виждам само токоизправител и захранване на дъгите със светещи точки? НИЩО не прилича на сензор?

    ОтговорИзтриване
  2. Дайте малко повече информация. Първо с каква крушка го пускате да работи. Сензорите работят на напрежение около 220VAC и лед крушки (v-tac, Philips). Второ - каква е осветеността (светло, тъмно) в помещението, където го тествате. На светло без да затъмните няма как да светне. Консултирайте се по телефона преди да пишете прибързани коментари.

    ОтговорИзтриване